Na zijn studie begon Frank op het Nat.Lab. van Philips als wetenschappelijk medewerker om met een doos kale silicium plakken en een flowchart om een serie IC’s te maken. Zelf alles uitzoeken en alle equipment zelf bedienen, daar leerde je erg veel van! Deze leerschool, en de les hoe belangrijk het is om zelf te kijken hoe het zit, is nog steeds van onschatbare waarde bij de aansturing van thin film gerelateerde projecten.
Moderne IC equipment is mechanisch, electrisch, optische en softwarematig erg ingewikkeld. Op verschillende plaatsen bij NXP, Philips en ASML heeft Agrim ervaringen met dergelijke machines opgedaan. En de fysische principes heeft hij op het Nat.Lab. geleerd, dat blijkt bij problemen toch heel vaak de basis!
Hoewel geen designer en design ervaring, heeft Frank herhaaldelijk design teams aangestuurd bij de ontwikkeling van nieuwe produkten of aanpassingen van bestaande produkten. Agrim begrijpt als geen ander dat een goede relatie van design en technologie winnende produkten oplevert! Goede designers zijn geen “nerds”, maar juist communicatief sterk om alle requirements en randvoorwaarden optimaal te simuleren en te combineren.
Zonder test geen goed produkt, en geen kwaliteit! Als afdelingshoofd heeft Frank verschillende test groepen aangestuurd, en begrijpt hij de continue struggle om te komen to de beste test coverage tegen de laagste kosten. Inzicht in zowel equipment als produkten zijn daarbij onontbeerlijk.
Alle uitdagingen op het gebied van Technology, Design en Test nog een graadje erger, dat vat het RF vakgebied goed samen. Bij JDS Uniphase (2.5 en 10 GHz modulerende laser) en NXP (o.a RF tags en GPS / WLAN applicaties) heeeft Frank uitgebreid ervaring opgedaan op het gebied van RF, met zijn eigen problematiek en karakterisatie.
De integratie van (ASIC) IC's met MEMs is een vak apart. Tijdens zijn opdracht voor Philips Innovation Services heeft Frank de afstemming met een externe IC leverancier gedaan waarna op de IC wafers MEMs sensors werden aangebracht, en daarmee nuttige ervaring opgedaan om alle interfaces goed te managen.
Bij Flat Panel Display, Joint Venture van o.a. Philips, heeft Frank uitgebreid kennis opgedaan met LCD scherm productie, technologieën en produkten. Als hoofd van de Vertical Engineering afdeling was hij verantwoordelijk voor de Proces-, Product-, en Test Engineering groepen. Daarnaast coördineerde hij de integrale aanpak van de opbrengst verbetering waarbij de opbrengst van initieel <2% werd verhoogd naar >70%. In eerste instantie gebeurde dit door fundamentele problemen op te lossen, later door defect reductie, het ongevoelig maken van het design voor defecten en slimme reparatie strategieën.
Ook was Frank betroken bij proces transfer uit Japan en was hij verantwoordelijk voor de integrale introduktie van nieuwe produkten. Hij leidde enkele projecten op dit gebied, onder andere voor veeleisende automotive klanten.
Later heeft hij zijn ervaring benut en uitgebreid tijdens zijn Interim Engineering Manager periode bij Biometrix die de technologie van electronica op glas gebruikte voor het maken van grote röntgensensorplaten.
In een opdracht voor Philips Medical Systems / Biometrix in 2009 heeft Frank als Interim Engineering Manager de Volume Ramp-up van een nieuwe technologie voor röntgensensorplaten getrokken. Zijn ervaring in proces- en produkt ontwikkeling, gecombineerd met de kennis van de vergelijkbare LCD technologie zorgde voor een vliegende start en aanspreekbare resultaten. De opbrengst werd in een jaar verhoogd van <10% naar > 50% en de klanttevredenheid steeg van score 4 naar 9!
Verder werd nuttige ervaring opgedaan met FDA eisen voor medische devices waarvoor een geavanceerd Control Plan werd opgezet.
In een opdracht voor Philips Innovation Systems in 2015 heeft Frank een project geleid voor de industrialisatie van een druksensor gebaseerd op een capacitief MEMs device geintegreed op een ASIC. De superkleine druksensor wordt gebruikt voor medische applicaties.
Frank werd in 1998 aangenomen bij Philips Opto-Electronics, dat kort daarna werd overgenomen door Uniphase, later JDS Uniphase. Initieel was hij Engineering Manager voor alle engineering activiteiten vanaf vaste stof laserkristal tot lasermodule . Later leidde hij de engineering en produktie activiteiten voor de meest geavanceerde lasers van JDS Uniphase, de 2.5 en 10 GB gemoduleerde lasers.
Aktiviteiten waren o.a. assemblage proces optimalisatie op het gebied van optica, elelctronica, mechanische stabiliteit en hermeticiteit, testen en karakterisatie, en invoering Lean Manufacturing methodieken en SPC.
Tijdens een interim opdracht in 2010 voor Solland Solar, op de grens van Heerlen en Aken, heeft Frank uitgebreid ervaring opgedaan met de produktie en optimalisatie van zonnecellen. Hierbij is het rendement van de energie omzetting, de efficiency, een belangrijke parameter. Frank coordineerde een drietal proces optimalisaties:
De ervaring van Frank op het gebied van MEMs ligt met name op de ontwikkeling van devices voor een probe voor hersenstimulatie in opdracht van een spin-out van Philips. De devices werden onder ISO13485 condities gefabriceerd bij MiPlaza op de High Tech Campus en gebruikt voor klinische tests. Frank was als Interim Senior Projectleider in 2012 en 2013 verantwoordelijk voor zowel de MEM device ontwikkeling als voor de ontwikkeling van een assemblageproces voor de volledige probes.
Momenteel is Frank weer actief op MEMs gebied : Hij leidt een project voor de industrialisatie van een micro druksensor voor medische applicaties bij Philips Innovation Services. hierbij wordt een sensor op een ASIC geintegreerd.
Daarnaast heeft Frank support gegeven bij de fabricage van geavanceerde micro-mirror devices en heeeft hij contact gehad met MEM fabrieken in Frankrijk, Italie en Zweden.